Butik sağlık hizmeti veren kurumları diğer sağlık kurumlarından ayıran son etken ise «profesyonellik»tir.
Sağlık profesyonelliği açısından bu faktörü ele alırsak eğer butik sağlık hizmeti veren bir kurum alanında uzman bir kadrodan oluşmalıdır.
Örneğin bir estetik cerrahi merkezini ele alalım bu kurumda göz estetiği yapılabiliyorken burun estetiği yapılamıyorsa buradan butik hizmet veren bir estetik cerrahi merkezi diye bahsedebilir miyiz?
Hayır. Çünkü kurumu estetik cerrahi olarak adlandırıyorsak böyle bir kurumda estetik cerrahinin her dalının bulunması gerekir. Aksi takdirde burası için estetik cerrahi alanında butik sağlık hizmeti anlayışını benimseyen bir kurum olarak bahsetmemiz doğru olmaz.
Ya da bir diş polikliniğini ele almamız gerekirse pedodontisti olan ancak ortodontisti olmayan bir diş polikliniğini butik sağlık hizmeti veren bir kurum olarak nitelendiremeyiz.
Personelin profesyonelliği açısından bu faktörü ele alırsak eğer butik sağlık hizmeti veren bir kurumun çalışanları kaliteli hizmet anlayışı ile görev alanında faaliyet gösteren eğitimli ve deneyimli olmalıdır.
Personel;
*Donanımlı bir iş bilgisine sahip olmalıdır.
*Çözüm odaklı olmalıdır.
*Ekip ruhunu taşımalıdır.
*İletişim süreçlerinde hasta memnuniyetini esas almalıdır.
*Dış görünümüne özen göstermelidir. Kılık kıyafeti temiz, özenli ve şık olmalıdır. Saç ve makyajı abartılı olmamakla birlikte sade ve hoş bir görünüme sahip olmalıdır.
Son olarak çözüm ortaklarının profesyonelliği açısından bu faktörü değerlendirirsek..
Butik sağlık hizmeti veren kurumun çözüm ortakları benimsenen kalite anlayışına uygun olmalıdır.
Zaman, görsellik, sistem vs. tüm kriterlerde kurumun anlayışını iyi çözümlemeli ve hedef kitleyi tatmin edici bir çalışma yapmalıdır.
Sonuç odaklılığında bu ortaklar kaliteyi baz almalıdır.